Online afspraken voor rijscholen

Een toevoeging voor elke rijschool!

Een online afsprakensysteem zorgt ervoor dat rijscholen hun leerlingen online rijlessen kunnen laten inplannen. De leerlingen kunnen 24/7 de beschikbaarheid van hun rij-instructeur inzien en een rijles plannen wanneer het de leerling en de instructeur goed uitkomt. De rij-instructeur krijgt direct bericht van de nieuwe afspraak. Dit zorgt ervoor dat de online agenda zich automatisch vult met rijlessen zonder dat dit voor veel administratie zorgt!

Want u verdient het meest als u met uw leerlingen in de auto aan het rijden bent. Waarom zou u dan niet alle mogelijkheden aangrijpen om uw agenda zo vol mogelijk te krijgen? Met Klantafspraken.nl zorgt u hiervoor, want uw website en uw Facebook kunt u direct inzetten als verkoopkanaal voor een vollere agenda!

Afsprakenwidget op uw website

Met een afsprakenwidget op uw website zorgt u ervoor dat uw leerlingen op uw website hun rijlessen kunnen inplannen. Deze widget is ook perfect te gebruiken op een tablet of op een smartphone. Hierdoor kunnen uw leerlingen, en potentiële leerlingen, overal waar ze zijn een rijles met uw rijschool inplannen.

Facebook gebruiken als afsprakenmachine

Veel rijschoolhouders hebben de weg naar Facebook al gevonden en proberen op die manier aan nieuwe klanten te komen. En vaak niet onverdienstelijk. Het is een eenvoudige manier om geslaagde leerlingen te laten zien en klanten op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Ook is het eenvoudig voor leerlingen om uw rijschool aan te bevelen aan vrienden door uw Facebookpagina te liken of te delen.

Maar u kunt uw Facebookinspanningen sneller converteren in omzet als u op uw Facebook direct een afspraakwidget plaatst. Hierdoor kunnen bezoekers van uw Facebookpagina direct op uw Facebook een proefles of rijles inplannen. Makkelijker kunt u het niet maken!

Steeds hogere concurrentie rijscholen

Op dit moment zijn er 8.000 rijscholen in Nederland en de verwachting is dat er de komende jaren 3.000 rijscholen verdwijnen. Dit komt omdat er te veel aanbod is vergeleken met de vraag naar rijscholen.

De druk om uw rijschool te differentiëren van de rijscholen in uw omgeving wordt steeds belangrijker. Zaken als uw slagingspercentage, de kwaliteit van uw auto en lesgeven en de prijs die u vraagt voor rijlessen hebben steeds meer invloed op de winstgevendheid van uw onderneming.

Door een online tool als een online afsprakensysteem te gebruiken voor uw rijschool, verhoogt u de klantvriendelijkheid omdat u het uw leerlingen veel gemakkelijker maakt om een rijles in te plannen. Dit zullen uw leerlingen zeker waarderen!

Proefrijles

Een goede manier om aan nieuwe klanten te komen voor uw rijschool, is door het aanbieden van een gratis proefrijles op uw website. Een bezoeker op uw website die op zoek is naar een rijschool, zal op deze manier snel een afspraak met u maken voor een proefrijles. En tijdens deze proefrijles heeft u goed de kans om de leerling om te zetten in een klant. Door een boekingswidget op uw website te plaatsen, is de drempel voor een proefrijles veel lager en zult u dus meer nieuwe klanten binnen krijgen.

Grote of kleine rijschool?

Werkt u bij een grote of kleine rijschool? In beide gevallen zorgt een online afsprakensysteem voor...
- Een hogere omzet door meer afspraken en minder vergeten afspraken
- Lagere kosten door efficiënter agendabeheer
- Meer nieuwe leerlingen
- Online klantenbestand die gebruikt kan worden voor marketingactiviteiten

Doelgroep rijscholen online

De doelgroep van rijscholen houdt van online technieken. Door 2toDrive is de leeftijdsgrens verlaagd naar 16,5 jaar dat kan beginnen met lessen. Deze jongeren zijn opgegroeid met techniek, het internet, online media en online software. Waar het vroeger vooral om mond-tot-mond reclame ging in de rijscholenbranche, oriënteert de jeugd zich vandaag de dag vooral online als het op zoek is naar een geschikte rijschool. Uw website en uw Facebook zijn dus meer dan ooit belangrijk als u voldoende nieuwe leerlingen wilt binnenhalen voor uw rijschool.

Geen vergeten rijlessen meer!

Wel eens te maken gehad met leerlingen die hun rijles vergaten? Vast wel. U weet dan ook dat dit erg vervelend is omdat u in de auto moet wachten op uw volgende leerling. Door het sturen van automatische herinneringen voorkomt u dit probleem. Uw leerlingen krijgen een automatische herinnering via e-mail of via SMS voorafgaand aan de afspraak. U zult snel merken dat dit voor minder vergeten rijlessen zal zorgen!

Rijles plannen via de telefoon of in de auto? Geen probleem!

Hoe u normaal de rijlessen met uw leerlingen plant, zo kunt u ze met een online afsprakensysteem blijven maken. De online agenda is perfect te gebruiken via de telefoon of via een tablet. Het enige verschil is dat u nieuwe afspraken niet in uw papieren agenda opschrijft, maar deze gelijk online invoert.

Hulp nodig bij het instellen?

Heeft u interesse in een online afsprakensysteem maar heeft u geen idee hoe u dit instelt zodat het goed werkt voor uw rijschool? Geen probleem! Als u een account aanmaakt en er niet uitkomt, helpen wij u graag met het uitleggen van het systeem en het instellen ervan.Gratis uitproberen