Online afspraken voor huisartsen

Online plannen voor huisartsen

Bereikbaarheid is van groot belang voor zowel patiënt als huisarts. Het plannen van een afspraak blijkt in de praktijk vaak lastiger: veel mensen bellen op hetzelfde moment en krijgen de bezettoon van de telefoon te horen of worden in de wacht gezet. Online afspraken voorkomt de irritatie van het moeten bellen voor een afspraak voor de patiënt. Tegelijkertijd helpt dat u als huisarts om uw praktijk efficiënter in te richten.

Een groot deel van het inkomende telefoonverkeer van huisartsen kan een stuk efficiënter ingericht worden door, naast de telefoon, ook een online kanaal open te zetten voor afspraken.

Met het online afsprakensysteem voor huisartsen kan de arts zelf bepalen welke tijden opengezet worden voor online afspraken.

Aantrekkelijk voor nieuwe patiënten

Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe huisarts, is een online intake een gemakkelijke en laagdrempelige manier om in contact te komen met nieuwe huisartsen. Vaak gaan deze mensen op internet op zoek naar huisartsen in de buurt en bekijken ze de websites van deze huisartsen. Als u een online afsprakensysteem klaar heeft staan waarmee de huisartszoekende direct een afspraak kan maken, dan is dat voor mensen die een huisarts zoeken heel makkelijk.

Open gaten in agenda vullen

Een online afsprakensysteem is ook heel makkelijk om open gaten in uw agenda op te vullen met afspraken. Als u bijvoorbeeld een vrijdag helemaal vol heeft gepland behalve 12-13 uur, dan ziet iedereen in het online afsprakensysteem dat ze nog op dat tijdstip bij u terecht kunnen. Niet alleen is de patiënt dan geholpen omdat deze snel bij u terecht kan, ook bent u efficiënt bezig door het maximale te halen uit uw tijd.

Klantwaardering stijgt

Uw klanten zullen een online afsprakensyteem zeker in dank afnemen. Hoe vaak komt het voor dat iemand zich zorgen over iets maakt en graag met u een afspraak wilt maken? Wat als dit buiten kantooruren voorkomt? Dan is het heel gemakkelijk als een patiënt op uw website inzicht heeft wanneer hij of zij langs kan komen voor een afspraak. Ook zijn de reminders die u kunt sturen met het systeem een uitkomst.

Efficiënter werken

Door een online afsprakensysteem toe te voegen aan uw praktijk, neemt de efficiëntie van uw praktijk toe. Niet alleen neemt het telefoonverkeer af omdat minder mensen bellen voor een afspraak. Ook het aantal vergeten afspraken neemt af. Dit komt door de slimme reminders die gestuurd worden met een herinnering van de afspraak. Dit kan gestuurd worden door e-mails en door SMS-jes.Gratis online afspraken uitproberen