Online afspraken voor scholen

Online afsprakensysteem voor scholen

Een online afsprakensysteem helpt de grootste uitdaging bij scholen te automatiseren: schema's en afspraken inplannen.

Voor een school is een goede planning van groot belang. Het afwezig melden van leerlingen, het plannen van een ouderavond, 10 minuten gesprekken, mentor gesprekken, een afspraak met een studie-adviseur of het plannen van een afspraak met een leraar levert vaak organisatorische uitdagingen op.

Als u verantwoordelijk bent voor het maken van de eerder beschreven afspraken, zult u het zelf hebben gemerkt dat dit niet alleen veel tijd vergt maar ook, wat vaak nog hinderlijker is, mis gaat doordat de persoon waarmee de afspraak gemaakt is de afspraak vergeet bijvoorbeeld. Dit probleem is drastisch te verminderen door het gebruik van reminders via de e-mail of via de sms.

Niet alleen voor u als werknemer op school is het efficiƫnter om uw dagelijkse handelingen te vergemakkelijken door een online afsprakensysteem, ook voor uw leerlingen en de ouders van uw leerlingen levert dit een tijdsbesparing op. Iets wat ouders de school zeker in dank af zullen nemen.

Voorbeeld

U heeft een klas waar 30 leerlingen in zitten en u wilt graag met de ouders van deze 30 leerlingen de voortgang bespreken. Alle gesprekken duren 20 minuten, inclusief de begroeting en het gedag zeggen. U kunt dus alle gesprekken houden in 10 uur tijd over een periode van bijvoorbeeld een maand. Het ouderwets inplannen van deze ouderavond kost een hoop tijd. Met het online afsprakensysteem van Klantafspraken.nl wordt dit een stuk makkelijker. U geeft in uw online agenda aan wanneer u tijd heeft voor een voortgangsgesprek, u deelt een afsprakenwidget met de ouders en u zorgt dat de ouders met u een afspraak inplannen.

Verminder vergeten afspraken

Met een online afspraak kunt u het aantal vergeten afspraken drastisch verminderen. En niet alleen het verminderen van afspraken is een belangrijk voordeel, ook de kans om de kwaliteit van de afspraak te verbeteren is een flinke boost voor uw effectiviteit. U kunt in de reminder niet alleen de ontvanger herinneren aan de afspraak, u kunt ook de ontvanger nogmaals herinneren aan de voorbereiding die aan de afspraak vooraf dient te gaan. Of u kunt iemand eraan helpen herinneren dat bepaalde documenten meegenomen dienen te worden.Gratis uitproberen